Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

DIY: πατάκι για το μπάνιο από φελλούς κρασιών

 
diy cork bath mat 2
Θέλετε ένα διαφορετικό πατάκι για το μπάνιο σας, σε φυσικούς χρωματικούς τόνους, που δεν λερώνει και είναι φτιαγμένο και από ανακυκλωμένα υλικά;
Τότε έχουμε κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει! Στο craftynest.com βρήκαμε ένα Project για να φτιάξετε μόνοι σας ένα πατάκι από παλιούς φελλούς κρασιού!
Τι θα χρειαστείτε; 175 φελλούς (ιδανικά να είναι ίδιου μήκους και διάστασεων) και ένα αντιολισθητικό υλικό στο οποίο θα «πατάει» η κατασκευή σας. Από εργαλεία, θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας μία επιφάνεια κοπής, ένα κοφτερό μαχαίρι, ένα χάρακα, ένα κοπτάκι και ψαλίδια, κόλλα, glue gun και ένα γυαλόχαρτο.
diy cork bath mat 3
Βήμα 1: Κόψτε κάθε φελλό στα δύο έτσι ώστε να προκύπτουν 2 ημι-κύλινδροι, με μία επίπεδη και μία κυλινδρική επιφάνεια ο καθένας.
diy cork bath mat 4
Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας την επιφάνεια κοπής, ταξινομήστε και τοποθετήστε τα κομμάτια των φελλών έτσι ώστε να σχηματίσουν την τελική ορθογώνια επιφάνεια που θα έχει το πατάκι. Χρησιμοποιώντας το χάρακα, βεβαιωθείτε ότι οι γραμμές είναι ευθείες και οι γωνίες που σχηματίζονται 90 μοιρών. Το πατάκι της εμπνεύστριας του project είχε τελικές διαστάσεις 47* 76,2 cm (αντιστοιχεί σε 10 * 35 κομμάτια φελλού).
diy cork bath mat 5
Βήμα 3: Μετρήστε και κόψτε το αντιολισθητικό υλικό στις επιθυμητές διαστάσεις.
Βήμα 4: Μεταφέρετε σταδιακά τους φελλούς - ξεκινώντας από τις εξωτερικές σειρές και στήλες - πάνω στην αντιολισθητική επιφάνεια, κολλώντας τους έναν-ένα.  Θα χρησιμοποιήσετε το glue gun, βάζοντας μία στρώση κόλλας στην επίπεδη επιφάνειά τους και πιέζοντας στη συνέχεια το φελλό στην επιφάνεια της βάσης.
Προσοχή: Μη βάζετε μεγάλες ποσότητες κόλλας, και ιδιαίτερα μέχρι τα άκρα του φελλού, για να αποφύγετε να ξεχειλίζει περιμετρικά όταν τον πιέζετε στη βάση. Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσετε στο επόμενο κομμάτι φελλού, καθαρίστε τυχόν πλεονάζουσα κόλλα, πριν αυτή στερεοποιηθεί, με προσοχή φυσικά μην καείτε.
diy cork bath mat 6
Βήμα 5: Όταν έχετε ολοκληρώσει το «περίγραμμα» από το πατάκι, ξεκινήστε να μεταφέρετε και τους υπόλοιπους φελλούς για να συμπληρώσετε το εσωτερικό του. Ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράψαμε στο βήμα 4 για την επικόλλησή τους. Προτείνεται να τους τοποθετήσετε πρώτα στο εσωτερικό έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι ταιριάζουν απόλυτα- από πλευράς μεγέθους και σχήματος και μετά σηκώνοντάς τους έναν ένα να τους κολλήσετε στην επιφάνεια!
Είστε έτοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου