Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Διακόσμηση μπάνιου με φυτά

 λουλούδια στο μπανιο
Πολύς κόσμος λατρεύει να έχει φυτά για διακόσμηση του μπάνιου τους. Δυστυχώς όμως, οι συνθήκες σε ένα μπάνιο είναι συνήθως άσχημες, χωρίς πολύ ήλιο, με υπερβολική υγρασία κατά διαστήματα και άλλα. 

Υπάρχουν όμως φυτά που όχι απλά επιβιώνουν αλλά και θεριεύουν μέσα σε τέτοιες συνθήκες, ειδικά αν διατηρείτε μια μικρή κανάτα δίπλα του για να σας υπενθυμίζει να το ποτίζετε. Το καλύτερο φυτό μπάνιου είναι ένα που καταφέρνει να παραμένει πράσινο. 

Φυτά που μεγαλώνουν πολύ συνήθως απαιτούν και ανάλογο λίπασμα και πότισμα, καθώς επίσης τείνουν να ρίχνουν τα παλιά τους φύλλα. Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι ένα φυτό ανθεκτικό που απλά διατηρεί το μέγεθός του. 

 Πώς να αναγνωρίστε όταν ένα φυτό δεν είναι ευχαριστημένο με το περιβάλλον του; Χρειάζεται να το παρακολουθείτε για τα ακόλουθα σημάδια: - Τα φύλλα του μικραίνουν, άρα ο φωτισμός δεν είναι ο σωστός - Γέρνει προς το φως, άρα δεν παίρνει αρκετό - Παραμορφώνεται, άρα πάλι δε φωτίζεται με το σωστό τρόπο - Κιτρινίζει και μαραίνεται, άρα δεν παίρνει την κατάλληλη ποσότητα νερού. Θα μπορούσε επίσης να ευθύνεται κάποιο ζιζάνιο ή αρρώστια, δείτε προσεκτικά τα φύλλα του για σημάδια Φυτά ανθεκτικά αρκετά για τέτοιο περιβάλλον υπάρχουν αρκετά, εξαρτάται όμως από τις ακριβείς συνθήκες και το προσωπικό σας γούστο. 

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι μεταξύ διαφόρων ποικιλιών φτέρης, αρκετών ειδών κισσού, δράκαινα, μπιγκόνιες, συκιές εσωτερικού χώρου, μερικά φοινικόδεντρα και άλλα. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε πόσο και τι είδους φωτισμό θα έχετε (απευθείας ηλίου, από αντανάκλαση, τεχνητό φως κτλ) και πόσο χρόνο σκοπεύετε να διαθέτετε για ασχολίες όπως τακτικό πότισμα, ξεσκόνισμα των φύλλων, προσθήκη λιπάσματος ή θρεπτικών ουσιών, τι θερμοκρασίες έχει περίπου το μπάνιο σας και, πολύ σημαντικό, πόσο χώρο θα έχετε διαθέσιμο για το φυτό. 

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές για κάθε γούστο και συνθήκες, προχωρήστε στη διακόσμηση του μπάνιου σας με το φυτό που προτιμάτε, αφού πρώτα επισκεφθείτε ένα φυτώριο για να επιβεβαιώσετε την καταλληλότητα της επιλογής σας.


1 σχόλιο:

  1. Προσφατα εκανα ανακαινιση στο σπιτι και ριχνωντας ενα τοιχο,εχω περρισοτερο χωρο..Αγορασα τα ειδη μπανιου απο την ROCA και συντομα θα παω σε ενα φυτωριο να αγορασω ορισμενα απο τα φυτα που προτεινετε. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή