Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι μπαταρίες μπάνιου

 
Oι μπαταρίες, ουσιαστικό στοιχείο χρήσης και διακόσμησης, έχουν πολλές πλευρές εξίσου σημαντικές. Ως χρήσιμα και απαραίτητα στοιχεία, μπορούν να φιλτράρουν το νερό, να περιορίσουν την κατανάλωση (μοντέλα με σύστημα click technology) ή να προστατεύσουν από εγκαύματα (θερμοστατικές). 



Ως στοιχεία διακόσμησης, κλασικές ή μοντέρνες, σας δίνουν πολλές επιλογές για τον νιπτήρα, το μπιντέ, την ντουσιέρα ή την μπανιέρα σας. Πριν επιλέξετε το στυλ και το φινίρισμα, πρέπει να σκεφτείτε «χρήσιμα». Να ελέγξετε αν οι μπαταρίες της επιλογής σας είναι συμβατές με τα είδη υγιεινής σας. Να εξασφαλίσετε ότι είναι εύκολος ο χειρισμός τους ακόμα και με βρεγμένα ή γεμάτα σαπούνι χέρια. 

Οι αναμικτικές μπαταρίες μίας λαβής είναι λειτουργικές για όλους. Τέλος, πρέπει να τοποθετηθούν στο σωστό σημείο, με τρόπον ώστε η ροή τους στον νιπτήρα, την ντουσιέρα ή την μπανιέρα να επικεντρώνεται ανάλογα και να αποφεύγεται το άσκοπο πιτσίλισμα. 

Είναι η στιγμή για να σκεφθείτε την οικονομία του νερού. Υπάρχουν μοντέλα μπαταριών που διαθέτουν μηχανισμούς ρυθμισης για περιορισμό ροής αλλά και πίεσης. Απλές μπαταρίες 2 λαβών, αναμικτικές μίας λαβής ή θερμοστατικές ; Η πιο απλή εγκατάσταση είναι η μπαταρία 2 λαβών για παροχή ζεστού και κρύου νερού. Πιο σύγχρονη επιλογή και καθιερωμένη πλέον εδώ και χρόνια, αποτελεί η αναμικτική μπαταρία μίας λαβής, με κεραμικό δίσκο στον μηχανισμό. Στην αναμικτική μπαταρία το νερό αναμιγνύεται στο εσωτερικό του μηχανισμού και βγαίνει από το κεντρικό ρουξούνι, στην επιλεγμένη απο εσάς αναλογία ζεστού-κρύου. Αρκετά μοντέλα αναμικτικών μπαταριών εξοπλίζονται με μηχανισμό περιορισμού θερμοκρασίας και ροής. Στην σειρά Ceramix διατίθεται μοντέλο με αποσπώμενο ντουσάκι, η χρήση του οποίου είναι σημαντική σε ένα νιπτήρα. 

Τα μοντέλα των θερμοστατικών μπαταριών είναι ένα μεγάλο συν στην ασφάλεια και στην οικονομία. Επιτρέπουν ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας την οποία και διατηρούν σταθερή, προστατεύοντας έτσι από άσκοπη κατανάλωση νερού και από ατυχήματα με εγκαύματα. 

 Σημειώστε: Υπάρχουν μοντέλα μπαταρίας λουτρού με αναδιπλούμενο ρουξούνι που προτείνεται η χρήση τους και σε ντουσιέρες, διότι αφήνουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Στην μπανιέρα ή στην ντουσιέρα, η θερμοστατική μπαταρία επιβάλλεται. Η επιλογή και η σταθεροποίηση της θερμοκρασίας σας προφυλάσσει από ένα "σκοτσέζικο ντους" ! 

1 σχόλιο:

  1. Ωραιο το αρθρο σας σχετικα με τις μπαταριες μπανιου . Προσφατα αγορασα για το μπανιο μου απο την Ροκα ενα μοντελο το οποιο μου προσφερει μεγαλη οικονομια στην καταναλωση νερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή