Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Feng Shui και μπάνιο



Κανένα δωμάτιο του σπιτιού δεν έχει κατηγορηθεί για κακό Φενγκ Σούι, όσο το μπάνιο! Και σε όποια γωνιά του σπιτιού και να βρίσκεται πάντα κατηγορείτε για κάτι... ακόμα και έτσι όμως υπάρχουν τρόποι που ενισχύουν τη γωνιά που βρίσκεται το μπάνιο μας, προσθέτοντας του τα ανάλογα στοιχεία που ταιριάζουν στην κατεύθυνση του, ώστε να απορροφάει μόνο την αρνητική ενέργεια! 

Αν το μπάνιο σας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του σπιτιού που είναι η πλευρά των σχέσεων και του έρωτα, ενισχύστε τις σχέσεις σας δίνοντας του ένα ρομαντικό στυλ και τοποθετώντας πράγματα σε ζευγάρια, δύο οδοντόβουρτσες, δύο πετσέτες, δύο παπάκια, μια ροζ πετσέτα με μια γαλάζια. Κανένα δωμάτιο του σπιτιού δεν μπορεί να αποκτήσει τόσο εύκολα ρομαντικό στυλ όπως μπορεί ένα μπάνιο. 

Αν βρίσκεται στο δυτικό τμήμα που είναι η πλευρά των παιδιών και της δημιουργικότητας ξυπνήστε το παιδί που έχετε μέσα σας και δώστε του ένα παιδικό στυλ με ήρωες της Disney. Κουρτίνες με τον μπακς μπάνυ και σαπουνοθήκες με τον Ντάφυ ντακ μπορεί να ενεργοποιήσουν τα ταλέντα σας. Χαρούμενα χρώματα και ήρωες παραμυθιών θα ζωντανέψουν πολύ την πλευρά των παιδιών και της δημιουργικότητας. 

Αν το μπάνιο σας βρίσκεται βορειοδυτικά που είναι η πλευρά του Θεού και των ταξιδιών κάντε ένα ντεκόρ με βαρκούλες ή ναυτικό στυλ για να ενισχύσετε τα ταξίδια σας. Τοποθετήστε κογχύλια ή δελφίνια και αντικείμενα από ταξίδια, μπορείτε να βάλετε τις οδοντόβουρτσες σε κούπα που δείχνει το αγαπημένο σας νησί, ή να χρησιμοποιήσετε σαπουνοθήκες και πετσέτες σουβενίρ. 

Στο Βορρά ενισχύστε την καριέρα με μια πυραμίδα μπαμπού και δίνοντας στο μπάνιο ένα σοβαρό επαγγελματικό ύφος. Ακόμα χρώματα που ταιριάζουν στη καριέρα είναι όλα τα μεταλλικά χρώματα όπως το ασημένιο, χρυσό, άσπρο και γκρι. Βορειανατολικά ενισχύστε τις γνώσεις με μια κουρτίνα με τον Αϊνστάιν, ή με βιβλία μια παγόδα και τοποθετήστε κάπου στο μπάνιο περιοδικά και βιβλία ή αντικείμενα που απεικονίζουν βιβλία και γνώσεις, όπως μια κουκουβάγια που είναι το πουλί της σοφίας. 

Ανατολικά ενισχύστε την υγεία στολίζοντας στο μπάνιο προϊόντα χαλάρωσης, σπα, Λουλούδια, φυσικά προϊόντα και γενικά δώστε στο μπάνιο ένα ύφος υγείας. Μπορείτε να βάλετε ένα φαρμακείο και να στολίσετε διάφορα προϊόντα περιποιήσεις. 

Νοτιοανατολικά που είναι η πλευρά του πλούτου μην διστάσετε να τοποθετήσετε στο μπάνιο σύμβολα πλούτου όπως τα χρυσά ingots, κασελάκι με νομίσματα, βάτραχους και ημιπολύτιμους λίθους. 

Νότια που είναι η πλευρά της φήμης βάλτε κεριά και αν βρείτε ντεκόρ διαφημίσεων και εφημερίδων. Ακόμα μπορείτε να βάλετε μια κουρτίνα με κάποιον διάσημο αστέρα ή κάποια εικόνα του Hollywood που είναι ο χώρος της φήμης και των αστέρων. Κουρτίνες μπάνιου, χαλάκια και πετσέτες μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε στυλ και να δώσετε στο μπάνιο σας το ύφος που θέλετε. 

Είναι επίσης σημαντικό να μην το παραφορτώσετε το μπάνιο, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε πνίξιμο όταν πάτε για να χαλαρώσετε, να το διατηρείτε πάντα καθαρό και να μην έχει άπλυτα ρούχα πεταμένα δεξιά και αριστερά. 

Καθαρές και όμορφα διπλωμένες πετσέτες που μοσχοβολάνε λεβάντα και αστραφτερές πορσελάνες με στολισμένα τα αντικείμενα που ταιριάζουν στη γωνιά του μπάνιου, μόνο θετική ενέργεια μπορεί να φέρουν στο χώρο σας, στολίστε το και απολαύστε το. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου