Σελίδες

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μικρές πινελιές διακόσμησης στο μπάνιο μας!

Το σπίτι μας είναι η φωλιά μας! Ο χώρος στον οποίο ανυπομονούμε να γυρίσουμε μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα, αλλά ακόμη και μετά από πολυήμερες διακοπές. Η διακόσμησή του επηρεάζει σημαντικά την ψυχική μας διάθεση ακόμη και αν πολύ συχνά τη θεωρούμε περιττή πολυτέλεια… Θυμηθείτε τις μέρες που το σπίτι είναι ακατάστατο και παραμελημένο… Δε νιώθετε ένα σχεδόν απροσδιόριστο βάρος και μια δυσκολία να κάνετε οτιδήποτε με ευχαρίστηση; Πώς θα σας φαινόταν αν με μικρές μόνο πινελιές οι χώροι του σπιτιού σας άλλαζαν όψη και ενέργεια…;

Προτείνω να ξεκινήσουμε από το μπάνιο!  Με λίγη προσπάθεια και αρκετή φαντασία μπορούμε να μετατρέψουμε το μπάνιο μας σε χώρο χαλάρωσης και ευεξίας!
Διαλέγουμε ένα ψάθινο καλάθι το οποίο γεμίζουμε με μικρές πετσέτες χεριών που τις τυλίγουμε σε ρολό. Αν το μπάνιο μας έχει έντονο χρώμα στους τοίχους και τα έπιπλα επιλέγουμε πετσέτες σε γήινες αποχρώσεις!
Σε ένα γυάλινο μικρό βάζο (διάφανο κατά προτίμηση) τοποθετούμε όσα χρωματιστά χειροποίητα σαπούνια χωράνε! Η μυρωδιά τους θα δίνει στο μπάνιο μας έναν αέρα καθαριότητας και φρεσκάδας!
Στο έπιπλο του μπάνιου βάζουμε ένα ή περισσότερα γλαστράκια με φυτά εσωτερικού χώρου, όπως μπαμπού. Καμιά φορά είναι δύσκολο να τα διατηρήσουμε και έτσι ίσως επιλέξουμε ένα μικρό ψεύτικο φυτό (που να μοιάζει αληθινό)!
Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε ένα βάζο με κοχύλια και αστερίες από τις καλοκαιρινές μας διακοπές!
Την τελευταία πινελιά θα τη δώσει η κουρτίνα! Μια πολύχρωμη κουρτίνα ή μια κουρτίνα που θα μας ταξιδεύει νοερά σε αγαπημένους προορισμούς θα αλλάξει συνολικά την όψη του μπάνιου μας!
Με λίγα χρήματα και πολύ μεράκι μπορούμε να κάνουμε θαύματα!
Ας μην ξεχνάμε πως η ζωή μας αξίζει να γίνεται ομορφότερη με κάθε τρόπο!

1 σχόλιο: