Σελίδες

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αντιβακτηριδιακά πλακάκια Active της IRIS FMG


Τα πλακίδια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων ActiveΤΜ Clean Air & Antibacterial Ceramic αποτελούν μία ειδική εφαρμογή επένδυσης όψεων και επίστρωσης δαπέδων με καινοτόμα αειφόρα χαρακτηριστικά. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία τους, ενσωματώνουν αντιρυπαντική, αντιβακτηριδιακή και αυτοκαθαριστική δράση και ταυτόχρονα συνδυάζουν την άριστη αισθητική και τα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά.


Παράγονται βάσει μιας σύγχρονης διαδικασίας, σύμφωνα με την οποία σε πλάκες αμμώδους αργίλου με επένδυση από πορσελάνη ενσωματώνεται ένα μικρομετρικό στρώμα διοξειδίου του τιτανίου, το οποίο παρέχει στην επιφάνεια των πλακιδίων φωτοκαταλυτική δράση. Καθώς ο φωτοκαταλύτης TiO2 δεν ψεκάζεται απλά στην επιφάνεια, αλλά ενσωματώνεται μέσω θερμικής επεξεργασίας σ’ αυτήν, δεν φθείρεται και δεν μπορεί να απομακρυνθεί, παρέχοντας τις ιδιότητές του στα πλακίδια καθ' όλη τη διάρκεια ζωής τους, χωρίς ανάγκη συντήρησης. Αυτή η επεξεργασία γίνεται μόνο σε ημιστιλβωμένες επιφάνειες, που δεν χάνουν τη στιλπνότητά τους ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η φωτοκαταλυτική δράση παρέχει στην επιφάνεια των πλακιδίων μοναδικές ιδιότητες, οι οποίες στηρίζονται στην επιτάχυνση των διαδικασιών οξείδωσης των οργανικών και ανόργανων ουσιών, που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, τη γρήγορη αποικοδόμησή τους, αποτρέποντας έτσι τη συσσώρευση και την εξάπλωση των βακτηρίων και προσδίδοντας τελικά μία αυτοκαθαριστική λειτουργία. Καθώς το διοξείδιο του τιτανίου εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, ενεργοποιείται μία φωτοκαταλυτική αντίδραση, η οποία διευκολύνεται από την ύπαρξη υγρασίας στον αέρα και έτσι καθίσταται η επιφάνεια των πλακιδίων υπερυδρόφιλη. Μ' αυτόν τον τρόπο δημιουργείται επάνω στα πλακίδια μία λεπτή υδάτινη στρώση, η οποία βοηθά στη γρήγορη απομάκρυνση ρύπων και βακτηρίων. Αυτή η διαδικασία έχει μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, προσδίδοντας έτσι στο προϊόν χαρακτηριστικά οικολογικής αειφορίας. Αυτή η δράση εξασφαλίζεται για εφαρμογές τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς η αντίδραση επιτυγχάνεται ακόμη και με την επίδραση φωτός με διάχυση των ακτίνων UVA αλλά και με την έμμεση ηλιακή ακτινοβολία. Στην περίπτωση, βέβαια, των εσωτερικών χώρων ο καθαρισμός αφορά σε εκπομπές αερίων από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και εξαερισμού ακόμη και στον καπνό από τα τσιγάρα.

Η εφαρμογή τους ενδείκνυται σε κτίρια υγειονομικού χαρακτήρα, στα οποία υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις υγιεινής, καθώς με το συνδυασμό ειδικών λαμπτήρων UVA ενισχύεται η δράση τους. Επίσης ενδείκνυται η χρήση τους σε εκπαιδευτήρια και σχολεία, κέντρα υδροθεραπείας (spa), κολυμβητήρια κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου