Σελίδες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επτά βραβεία για το σύστημα W+W της Roca



Το σύστημα W + W της Roca λαμβάνει το διεθνές βραβείο WAN 2010 στην κατηγορία προϊόντων για την οικολογικά βιώσιμη αξία τους.

Τα βραβεία WAN αναγνωρίζουν τον άριστο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική σχεδίαση που αναδεικνύουν τη δέσμευση για αειφορία.


Βαρκελώνη, 24 Γενάρη 2010 .

Roca, ο παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο του μπάνιου, έχει λάβει μια νέα διεθνή αναγνώριση για το σύστημα W + W: Το WAN AWARD 2010 στην κατηγορία προϊόντων. Τα βραβεία, που διοργανώθηκαν από το αμερικανικό portal World Architecture News, απονεμήθηκαν στις 17 Ιανουαρίου στο Μόναχο σε συνεργασία με τη διεθνή έκθεση BAU.

Η βράβευση αυτή είναι η έβδομη διεθνής διάκριση για το σύστημα W + W, το οποίο έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το Design + Award 2009, κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης ISH (Γερμανία) για τον καινοτόμο και βιώσιμο σχεδιασμό του. Το βραβείο Προϊόν της Χρονιάς και το βραβείο Καλύτερο Οικολογικό προϊόν 2009 δίνεται από το διάσημο περιοδικό FX (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Βραβείο Αναγνωστών HTC απονέμεται κάθε χρόνο από το έγκυρο περιοδικό Wallpaper στα πλαίσια του Design Awards 2010.

Το σύστμα W + W είναι το αποτέλεσμα των εργασιών και μελέτης στα εργαστήρια  Roca Lab σε συνεργασία με τους σχεδιαστές Gabriele Buratti και Oscar. Η καινοτομία  του συστήματος βρίσκεται στη σύντηξη του νιπτήρα και της τουαλέτας σε ένα και μόνο κομμάτι, δύο βασικά στοιχεία σε κάθε μπάνιο.

Το σύστημα W + W μειώνει την κατανάλωση νερού κατά 50% χάρη στην επαναχρησιμοποίηση του νερού από τον νιπτήρα για το ξέπλυμα της τουαλέτας, αφού προηγουμένως έχει υποβληθεί σε επεξεργασία αυτόματα μέσα στη δεξαμενή.

Τα βραβεία WAN, που διοργανώνονται από το site  World Architecture News ένα από τα κύρια διεθνή online περιοδικά αρχιτεκτονικής, παρουσιάζονται δύο φορές το χρόνο και αναδεικνύουν τα πιο σημαντικά έργα και σκέψεις στους εξής τομείς: δημόσια κτίρια υγειονομικής περίθαλψης, πολεοδομικό σχεδιασμό, εμπορικά κτήρια  και κτίρια κατοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου