Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Αυτονομία και ασφάλεια στο μπάνιο;

Η τρίτη ηλικία ζητά αυτονομία και ασφάλεια στο μπάνιο. Η Ideal Standard το έχει προβλέψει. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου, η Ideal Standard, σεβόμενη τις ιδιαίτερες ανάγκες προσωπικής φροντίδας, υγιεινής και ευζωίας της τρίτης ηλικίας, παρέχει μια πλήρη σειρά προϊόντων μπάνιου, που εξασφαλίζουν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, απόλυτα ασφαλές και προσιτό, συμβάλλοντας σημαντικά στην ποιότητα ζωής και την αυτονομία των ηλικιωμένων ατόμων. 
 Ο σύγχρονος και λειτουργικός σχεδιασμός των προϊόντων με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και έμφαση στην ευκολία πρόσβασης, ενδείκνυται και για περιπτώσεις ατόμων με κινητικές δυσκολίες. 

 Η πλούσια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων Atlantis από λεκάνες, νιπτήρες, μπαταρίες & ντουσιέρες, καθώς και πληθώρα εργονομικών αξεσουάρ που μπορούν να τοποθετηθούν πολύ εύκολα σε κάθε μπάνιο, όπως λαβές ασφαλείας, κουπαστές, βοηθητικές χειρολαβές κατά μήκους όλου του μπάνιου, στηρίγματα τηλεφώνου, ειδικά καθίσματα για τοποθέτηση σε ντουσιέρα ή μπανιέρα, καθρέφτες με ρυθμιζόμενη κλίση & πλαίσια κουρτίνας για ντους, παρέχουν άνεση, ευκολία και αίσθηση αυτονομίας στους ηλικιωμένους. Από τα πλέον αναγκαία προϊόντα προς αποφυγή εγκαυμάτων στο μπάνιο, θεωρούνται οι θερμοστατικές μπαταρίες. 
Οι μπαταρίες της συλλογής Ceratherm εξασφαλίζουν γρήγορα σταθερή θερμοκρασία νερού, χωρίς επικίνδυνες διακυμάνσεις, ενώ η σειρά Ceramix Blue με τεχνολογία cool body αποτρέπει την υπερθέρμανση του κορμού της μπαταρίας, ακόμα και όταν το νερό που χρησιμοποιείτε είναι καυτό. Ένα ακόμη εργονομικό χαρακτηριστικό, πολύ χρήσιμο στα άτομα προχωρημένης ηλικίας, είναι και η εύκολα μετακινούμενη λαβή των μπαταριών η οποία απαιτεί ελάχιστη μυϊκή δύναμη κατά την χρήση της. 

 Για τις περιπτώσεις που ακόμα και μία πολύ εύκολα προσβάσιμη μπανιέρα χαμηλού ύψους, μόλις 48cm, όπως η First δεν ενδείκνυται, προτιμήστε την άνεση και την άμεση πρόσβαση που χαρίζουν οι ντουσιέρες Connect, είτε ακρυλικές με ύψος 4cm είτε κεραμικές με ύψος 6cm μόνο. Συνδυάζονται ιδανικά με τις ομώνυμες καμπίνες ντους Connect με τοιχώματα από κρύσταλλα ασφαλείας. 

 H μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και μεγεθών της συλλογής, με εργονομικό σχεδιασμό και υψηλής ποιότητας υλικά εντάσσονται εύκολα σε κάθε χώρο και διευκολύνουν τις κινήσεις των ηλικιωμένων στο μπάνιο.


περισσότερες πληροφορίες 

1 σχόλιο:

  1. εχετε απολυτο δικιο και μπραβο σας που γραφετε για την 3 ηλικια...οι ηλικιωμενοι οταν πανε στις τουαλέτες πρεπει να αισθανονται σιγουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή