Σελίδες

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

DIY : Μπογιά μαυροπίνακα!

Όταν πήγαινες σχολείο, τον έβλεπες και ήθελες να πάρεις τους δρόμους. Τον συμπαθούσες μόνο στα διαλείμματα τότε που έγραφες πάνω του διάφορα μη κολακευτικά για τους καθηγητες που δε συμπαθούσες ή ακόμη καλύτερα όταν αποκτούσε το ρόλο του καμβά για τον έρωτά σου! 

Και τώρα κάθεσαι χαζεύεις ώρες ατελείωτες εικόνες χώρων που έχουν μαυροπίνακα. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, άβυσσος! Όπως κατάλαβες, για αυτόν θα μιλήσουμε σήμερα. Ο μαυροπίνακας “κερδίζει έδαφος” συνέχεια! 

Αρκετοί αναρωτιούνται πού θα βρουν μπογιά μαυροπίνακα και αν κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα. Ξέρω ότι στην Ελλάδα κυκλοφορεί το κλασικό μαύρο και πράσινο. Έχω επίσης ακούσει ότι είναι αρκετά τσιμπημένη η τιμή τους. 

Πέρσι λοιπόν είδα ότι η Martha Stewart έχει μια συνταγή δοκιμασμένη για σπιτική μπογιά μαυροπίνακα! I like! Homemade και πιο ασφαλής νομίζω. Το καλύτερο όμως δε στο έχω πει ακόμα…γίνεται σε όποιο χρώμα θες!!! Ροζ, γαλάζιο, κίτρινο, μωβ…σου λέω σε ό,τι χρώμα θες! 

Καταρχάς προμηθεύεσαι όποια μπογιά προτιμάς (καλύτερα ματ λέω εγώ), αυτή που θα αγόραζες για το βάψιμο του τοίχου. Όποιο χρώμα θες είπαμε, έτσι; 





Σε ένα δοχείο βάζεις 1 φλιτζάνι μπογιάς και 2 κουταλιές σούπας στόκο. Ανακατεύεις πολύ καλά με ένα αναδευτήρα. Δε θες κομπάκια στο μίγμα σου. 

Βάφεις Αφού τελειώσεις με τα 2-3 χέρια που θα χρειαστεί ο τοίχος και αφού στεγνώσει, τρίψε απαλά με γυαλόχαρτο 150άρι. Ο τοίχος είναι έτοιμος! Πιάσε κιμωλίες και ξεκίνα δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου