Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Ένα μπάνιο για όλους


Το οικογενειακό μπάνιο, χώρος που τον μοιράζεστε, θα πρέπει να προσφέρει σε όλους την ευεξίας και την χαλάρωση που επιθυμούν. Σε κάποιες στιγμές της ημέρας, όλοι θα βρεθούν εκεί συγχρόνως. Να μερικές λύσεις που θα διαφυλάξουν την ηρεμία σε όλες περιστάσεις: Σε μια μεγάλη μπανιέρα μπορούν να κάνουν μπάνιο περισσότεροι: ιδανικό για μικρά παιδιά. Εάν ή μπανιέρα έχει ενσωματωμένο κάθισμα, αυτό θα επιτρέψει σε έναν ενήλικα να καθίσει για να εποπτεύσει το μπάνιο ενός παιδιού. 

 Ένας διπλός ή ένας μεγάλης επιφάνειας νιπτήρας βοηθά στο να αποφεύγεται η δυσκολία κινήσεων δύο ατόμων «τις ώρες αιχμής». Οι αναμικτικές μπαταρίες με μία λαβή είναι πρακτικότερες για όλους. Ενας χώρος ντους, που απομονώνεται χάρη σε μία καμπίνα, επιτρέπει στα παιδιά να πλυθούν χωρίς να καταβρέχουν τον υπόλοιπο χώρο και τους μεγαλύτερους . 

Σίγουρα δε η χρήση κατ' αυτή την έννοια από ένα παιδί, γίνεται με σχετική άνεση. Το πλυντήριο και το στεγνωτήριο ρούχων μπορούν να έχουν τη θέση τους μέσα στο οικογενειακό μπάνιο, κοντά στο καλάθι απλύτων: προσοχή, σε αυτήν την περίπτωση, στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στους κανόνες που τις διέπουν. 

Προσοχή να μην γλιστρήσετε: πολλά μοντέλα μπανιέρων διαθέτουν αντιολισθητικό δάπεδο. Τακτοποίηση… Η άνεση ενός οικογενειακού μπάνιου εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από την ικανότητα αποθήκευσης που προσφέρει. Πέρα από τη βούρτσα των δοντιών, τα διάφορα αξεσουάρ απαιτούν χώρο. Τα παιχνίδια τοποθετούνται μέσα σε ένα διάτρητο καλάθι για να διευκολυνθεί το στέγνωμά τους. 

Τα προϊόντα καθαρισμού και τα φάρμακα τοποθετούνται σε ύψος, μακριά από το ύψος ενός παιδιού ή μέσα σε ένα ντουλάπι που κλειδώνει. Τα προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ πρέπει να είναι προσιτά, κοντά στο νιπτήρα, μέσα σε ένα συρτάρι, προστατευμένα από τη σκόνη ή το νερό. 

Οι πετσέτες μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στη μπανιέρα ή το ντους, μέσα σε έπιπλο με ροδάκια ή σε πετσετοθήκη πάνω από το καλοριφέρ. >> 

Η Ideal Standard δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα έπιπλα μπάνιου. Καλαίσθητα και πολύ καλά μελετημένα, μπορούν να αποθηκεύσουν όλα όσα θα θέλατε να τακτοποιήσετε μέσα στο μπάνιο. Σχεδιασμένα σε πολλές διαστάσεις και από πολλά διαφορετικά υλικά, ενσωματώνονται εύκολα μέσα σε όλους τους χώρους. 

Σημειώστε: κάποια στοιχεία επίπλων όπως μία κρεμαστή στήλη ή ένα τροχήλατο ντουλάπι με συρτάρια και συρόμενες πόρτες προσφέρουν πραγματικά έξυπνες λύσεις για να κερδίσετε χώρο τακτοποίησης. 

Σημειώστε Στην περίπτωση που το οικογενειακό μπάνιο έχει περιορισμένες διαστάσεις, ίσως θα χρειαστεί να κάνετε πιο εκεντρικές επιλογές όπως να καταργήσετε τη μπανιέρα και στη θέση της να τοποθετήσετε δύο καμπίνες ντους. 

Το γνωρίζατε; 

Απαγορεύονται οι πρίζες ρεύματος με γείωση σε απόσταση μικρότερη των 60 cm από τα σημεία παροχής νερού (μπανιέρα, ντους, νιπτήρες, πλυντήρια). 

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα μέσα στο μπάνιο, μόνον εφόσον είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών (απευθυνθείτε σε ειδικούς τεχνικούς). 

Το ντους μπορεί να φωτίζεται με ένα spot, εφόσον είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών. 

Ο μετασχηματιστής του θα πρέπει να είναι τοποθετημένος σε απόσταση τουλάχιστον 60 cm από την παροχή του νερού. 

Υπάρχουν ειδικές πρίζες ρεύματος ασφάλειας (των οποίων οι τρύπες καλύπτονται και δεν ανοίγουν παρά με την ώθηση ενός φις) ιδανικές για τα μπάνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου