Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Βιβλιοθήκη στο μπάνιο;


Μήπως σας αρέσει να διαβάζετε μανιωδώς βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες........... στην τουαλέτα;

Αν έχετε και εσείς αυτήν την ‘περίεργη’ (κατά πολλούς) συνήθεια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αποτελείτε κάποια εξαίρεση.

Αντιθέτως, εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να επισκέπτεται την τουαλέτα χωρίς προηγουμένως να έχει διαλέξει με σχολαστικότητα ένα καλό βιβλίο.
Καταρρίπτοντας τα ταμπού: Φτιάξτε μια βιβλιοθήκη στο μπάνιο
Καθώς λοιπον η ανάγνωση βιβλίων κατά τη διάρκεια χρήσης του μπάνιου αποτελεί αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων, δε θα πρέπει να θεωρείται καθόλου περίεργη η κατασκευή και ο εξοπλισμός μιας ολόκληρης βιβλιοθήκης εντός του χώρου αυτού. 

Βέβαια, στο χώρο του λουτρού υπάρχει το πρόβλημα της υγρασίας που μπορει να βλάψει τα βιβλία. Παρόλα αυτά είναι σαφώς προτιμότερη η δημιουργία μια βιβλιοθήκης που θα χρησιμοποιείται καθημερινά, από τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα παραμένει ξεχασμένη και σκονισμένη, σε μία κατά τα άλλα περίοπτη θέση του σπιτιού. 

Υπάρχουν ακόμα και ειδικά αντικείμενα για τα περιοδικά και το χαρτί υγείας
Η πιο συνήθης πρακτική είναι η ανάγνωση περιοδικών και εφημερίδων στο μπάνιο. Για τον σκοπό αυτό, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά αντικείμενα, μέσα στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν τα περιοδικά και να κρεμαστούν ταυτόχρονα μερικά ρολά χαρτιού υγείας. 

θηκη για χαρτι υγειας

Κατά πολλούς το "σωστό" μπάνιο, πρέπει να έχει δύο βασικά πράγματα: Α) Χαρτί υγείας και Β) Υλικό ανάγνωσης. Το παρακάτω προϊόν από χρωμιομένο μέταλλο φροντίζει και για τα δύο. 

Belmont Wall-Mount Magazine Rack traditional bathroom storage

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Στο μπάνιο της επόμενης εικόνας, προβλέφθηκε η δημιουργία διαφόρων εσοχών για την αποθήκευση πετσετών και αντικειμένων. Επίσης προβλέφθηκε μια μικρή και διακριτική εσοχή, δίπλα στη λεκάνη, για την τοποθέτηση μερικών περιοδικών.
Transitional Bathroom Remodel traditional bathroom

Αν σας αρέσουν οι υπερβολές μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε μια πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη. Στο μπάνιο της επόμενης εικόνας, ο χρήστης μπορεί να περάσει ολόκληρη την ημέρα του στο δωμάτιο αυτό διαβάζοντας βιβλία, παίρνοντας το μπάνιο του και χαζεύοντας το αναμμένο τζάκι. 
πολυτελες μπανιο, διακοσμηση μπανιουι

Ανάμεσα στα διάφορα 'ακατανόητα΄αντικείμενα, το μπάνιο της επόμενης εικόνας διαθέτει και μια κατακόρυφη στήλη για την τοποθέτηση βιβλίων.
Decorate by Holly Becker and Joanna Copestick eclectic bathroom


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου