Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ευκολία και άνεση στο μπάνιο για ΑΜΕΑ


Πλέον, τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) μπορούν να κινηθούν και να λειτουργήσουν αυτόνομα στο δικό τους χώρο. Ειδικοί νιπτήρες που τοποθετούνται σε ύψος 85 cm από το δάπεδο είναι ρηχοί, έχουν μικρή εσοχή μπροστά και στρογγυλεμένες γωνίες για να ακουμπούν οι αγκώνες. 

Οι λεκάνες για τα ΑΜΕΑ διαθέτουν ομαλές καμπύλες, κατάλληλες διαστάσεις και το μπροστινό τους μέρος απέχει από τον τοίχο 70 cm, ενώ το ύψος του καθίσματος είναι περίπου 50 cm. Επίσης, υπάρχουν οριζόντιες και κάθετες μπάρες οι οποίες χρησιμεύουν ως χειρολαβές στήριξης. 

Ευκολία στο σχεδιασμό τους παρουσιάζουν οι μπανιέρες καθώς και τα ντους. Ένα μέρος της μπανιέρας ανοίγει ώστε το άτομο να εισέρχεται εύκολα και πρακτικά, ενώ τα ντους είναι ορθογώνια με στρογγυλεμένες γωνίες και μπορούν να δεχθούν ειδικό κάθισμα. Αξεσουάρ που μπορούν να βοηθήσουν Ο καθρέπτης που τοποθετείται πάνω από το νιπτήρα πρέπει να έχει μια ελαφριά κλίση, προκειμένου το άτομο να μπορεί να δει το πρόσωπό του. 

Φροντίστε να υπάρχει αντιολισθητικό δάπεδο για να αποφύγετε οποιαδήποτε ατυχήματα. Τέλος, ειδικά καθίσματα και βοηθητικές χειρολαβές είναι απαραίτητα να υπάρχουν σε όλο το μήκος του μπάνιου.

Για περισσότερα προϊόντα Επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα μας : www.bakatselos.gr

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου