Σελίδες

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

SOS: 63% του καθαρού νερού καταλήγει στην αποχέτευση! Μπορεί το μπάνιο σας να γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον ;


Όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο, υιοθετούν νέους κανονισμούς και πρότυπα για την κατασκευή των χώρων μπάνιου, με στόχο την εξοικονόμηση των φυσικών και ενεργειακών πόρων, αλλά και τη μείωση του κόστους χρήσης. 

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες σχεδόν το 63% του καθαρού πόσιμου νερού καταλήγει στην αποχέτευση κι αυτό, γιατί σπαταλάμε πολύ περισσότερο νερό απ’ ότι πραγματικά χρειαζόμαστε. 

Η Ideal Standard πρωτοπόρος σε θέματα διαχείρισης των ενεργειακών πηγών, έχει θεσπίσει τα πιο αυστηρά διεθνή standards για το σχεδιασμό, τη λειτουργία και αποδοτικότητα των προϊόντων της. Προτείνει καινοτόμες τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον, ενώ παράλληλα προσφέρουν άριστες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας ζωής, προκειμένου να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση του μπάνιου μας, αλλά και να εξοικονομήσουμε χρήματα και να αισθανόμαστε ασφαλείς στον πιο ζωτικό χώρο του σπιτιού μας! Καζανάκι διπλής ροής: Έως και πριν λίγο καιρό, τα καζανάκια των λεκανών ήταν εξοπλισμένα με συστήματα έκπλυσης που χρησιμοποιούσαν όλη την αποθηκευμένη ποσότητα νερού των 6 λίτρων, σε ένα πάτημα. 

Το σύστημα διπλής ροής Ideal Standard, επιτυγχάνει την ίδια έκπλυση, χρησιμοποιώντας 30% λιγότερο νερό, δηλαδή 4’ ή 6 lt για πλήρη έκπλυση και 2,6 ή 3 lt για μερική έκπλυση. Έτσι, χρησιμοποιείται πάντα μόνο όσο νερό είναι απαραίτητο. Μειωτήρες ροής: Για την ορθολογική χρήση του νερού, είναι σημαντικό να έχουμε τη σωστή σχέση μεταξύ ροής, πίεσης και κατανάλωσης. Η "έξυπνη" ανάμειξη νερού και αέρα στην μπαταρία, παρέχει την επιθυμητή ροή με λιγότερη κατανάλωση. Ο μειωτήρας ροής περιορίζει την ποσότητα του νερού από περίπου 13lt στα 5lt, ενώ η ροή παραμένει σταθερή, χωρίς να επηρεάζεται η πυκνότητα της. Τοποθετείται σε όλες τις μπαταρίες νιπτήρα, μπιντέ, μπανιέρας και ντουσιέρας. Έτσι, κατά μέσο όρο, μειώνεται η κατανάλωση νερού κατά 60% τα 5 lt/ λεπτό, διάστημα που χρειάζεται για παράδειγμα, για το πλύσιμο των χεριών. Επιπλέον, οι μπαταρίες της Ideal Standard χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες ελέγχου της ροής του νερού, όπως το σύστημα ‘Click Technology’. 

Ένας μικρός μηχανισμός εντός της κεφαλής δημιουργεί αντίσταση και περιορίζει τη ροή στο 50% της δυναμικότητας της μπαταρίας. Όταν συνεχιστεί η κίνηση της λαβής προς τα πάνω, παρακάμπτοντας με ένα "click" την αντίσταση, η ροή φτάνει στο 100%, σε περίπτωση που χρειαστούμε άμεσα μεγαλύτερη ποσότητα νερού, όπως για παράδειγμα κατά το γέμισμα της μπανιέρας. Θερμοκρασία νερού: Το ζεστό νερό του θερμοσίφωνα φτάνει τους 60°C ή ακόμα και παραπάνω, προκειμένου να αποτρέψει την αύξηση επιβλαβών βακτηρίων στο εσωτερικό του. Ωστόσο, αυτή η θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα ιδιαίτερα σε παιδιά και ηλικιωμένους. 

Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, στις νέες κατοικίες απαιτείται θερμοστατικός έλεγχος του νερού, που δεν θα υπερβαίνει τους 48°C. Για επιπλέον ασφάλεια, και ορθολογική διαχείριση του νερού, η Ideal Standard προτείνει θερμοστατικές μπαταρίες που όχι μόνο διασφαλίζουν σταθερή - ελεγχόμενη θερμοκρασία, ανεξάρτητα από την πίεση του νερού, αλλά περιορίζουν την άσκοπη σπατάλη μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία. Επιπλέον, η τεχνολογία ‘Cool body’ διατηρεί το κορμό της μπαταρίας σε ουδέτερη θερμοκρασία, για απόλυτη προστασία κατά την χρήση . 

Χωρητικότητα μπανιέρας: Το γέμισμα της μπανιέρας αποτελεί την πιο σημαντική κατανάλωση. Κι όμως είναι ακόμα δυνατό να απολαύσουμε ένα μπάνιο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε υπερβολική ποσότητα νερού. 

Η Ideal Standard διαθέτει μια πλούσια γκάμα σχημάτων και μεγεθών που μειώνουν σημαντικά την χωρητικότητα του νερού στο εσωτερικό της (116 lt έναντι 190 lt στις μέσες συμβατικές μπανιέρες). Μέσω της κρυφής υπερχείλισης και του σχήματος της μπανιέρας, διατηρείται το ίδιο βάθος νερού αλλά όχι και ο ίδιος όγκος!

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου